Spencer Park Surf Life Saving Club

In Collaboration with Colab Architecture this project has been a labour of love extending 6 years in the process. The project set to demolish the existing concrete block ‘box’ and re-construct an inspiring building for the expanding club. One that would respect the surrounding environment, sit lightly on the sand dunes yet provide the required service space and view lines for a functioning surf life saving club to operate.

The building would also serve as a community space, as the previous Spencerville community centre was lost in the 2011 earthquakes.

 

_SG19092.jpg
SPSLC _ Lower Equipment Store _ 4 of 10.jpg
SPSLC _ East Elevation _ 10 of 10.jpg
SPSLC _ Club Room and Bar _ 6 of 10.jpg

Urbanfunction + Zerobag Studios

Urbanfunction and Zerobag HQ are two studios carved out of 150m2 of existing mundane commercial office space.

By running a spine wall in opposition to the existing wall angles it allowed a hallway/entry space to open up, becoming generous and welcoming. This space is designed to be moody and create surprise on entry. Strandboard linings create a cost effective, durable solution that provide a warmth and softness against the black enveloping it. .

 

06 UF office_.jpg
03 UF office_.jpg
08 UF office_.jpg
10 UF office_.jpg

Peka - Commercial Office Tenancy Fitout

 

The clients required a sophisicated & simple fitout to this 280m2 tenancy. A mix of production and office suites including reception, boardroom and waiting area. 

 

 

Haka Lodge Paihia- Backpacker Lodge Fitout

 

Our clients required a sophisicated & simple fitout to this existing office building on the main beach in Paihia, Bay of Islands. The resulting lodge makes full use of its incredible location and views and offers backpackers a comfortable and social environment to relax during their travels. 

 

 

Plunket - Childcare and early learning centre

 

New childcare centre for the beautiful bay of Duvauchelle on Banks Peninsular. Designed to house children from ages under 2 - 4 year olds pre school. Split into 2 wings with a communal learning centre splitting the middle. Both separate wings are positioned to maximise the incredible views up the valley to inspire the children and retain a connection with nature and the local surroundings. 

School colours are blended amongst natural timbers to talk to it's existing school location but soften into it's natural surroundings. 

 

 

 

High Street

 

We were engaged to convert an old gym and bland meeting room space into warm inviting conference spaces, equipped with latest tech. Western red cedar heroes the spaces, cleanly detailed with folded steel TV inserts create  seamless edges. Behind the curtain of timber lays the brains of the room to allow users access to wireless and wired in functionality. 

 

 

Commercial Shop tenancy fitout - Renaissance Beauty & Day Spa

 

The clients required a charming, personal & stylish fitout to this existing Sumner commercial tenancy to house their upmarket Beauty Spa Clinic. We work with interior designer Clare Mcdonald on a number of projects to add high level interior finishing to our commmerical projects.